#mel2012

Jag är ingen stor melodischlagerfestivaldiggare men i år har jag följt showen. Men främst via twitter. Det har varit roligt men idag fungerade det inte, flödet var helt enkelt för stort och det slutade med att tweetdeck, programmet som visar vad som skrivs, kraschade.

En del av twitter fungerar genom att man sätter en # (hashtag) före ett ord är en märkning som man sedan kan söka efter. Man kan till exempel ha en lektion och be att eleverna kommenterar via twitter och märker sina inlägg med #pontuspratar. Då kommer alla kommentarer, med den märkningen, upp i mitt flöde och jag kan få frågor den vägen. Detta är då ett sätt att få återkoppling från en publik.

På detta sätt kan man följa konferenser, som man inte har råd att åka på, eller se vad som händer på en plats där man kanske inte vill vara, egyptisk vår eller upplopp i London, eller varför inte melodischlager.

Här kommer filmen så ni får en uppfattning om mängden information. Jonas Gardell, Mak Levengood och Annika Lans strömmar förbi, det är många som kan njuta av deras kommentarer.

Här kan ni se statistik över antal twittrare, ord och bokstäver bland annat. I skrivande stund har över 280 000 inlägg gjorts angående melodifestivalen och det närmar sig 3,5 miljoner ord och 25,5 miljoner bokstäver har redan skrivits….imponerande av svenska folket.

pbKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s